Wednesday, June 25, 2008

Kuu on väga lühike aeg

Piia soovitas kindlasti ära käia ka La Pedreras, mis on samuti Gaudi loodud maja nagu Casa Battlo, mis mulle vägeva mulje jättis. Ja muidugi olen ma La Pedrerast teadlik, väljast oleme seda maja ka vaadanud ja juba kaks korda on olnud plaan sisse minna, aga mõlemal korral on midagi vahele tulnud …

Eile õhtupoolikul tabas mind esimest korda tõeline väsimus, ei viitsinud õhtul enam üldse välja minna, vedelesime niisama, sõime kodus, lugesime jne. Kolm ja pool nädalat vaatamisväärsusi, laste lõbustamist ja rannapäevi, pluss viimatised pühapäeva- ja esmaspäevaõhtused peod olid mu ausalt öeldes päris tümaks teinud. :))

Esialgse põhinimekirjaga oleme suuremalt jaolt ühele poole saanud, oleme käinud meremuuseumis, linna ajaloo muuseumis, Picasso ja Miro muuseumides, šokolaadimuuseumis, sõjamuuseumis, teadusmuuseumis (CosmoCaixa), loomaaias, Güelli pargis, Ciutadella pargis, akvaariumis, IMAX-kinos, Font Magicat, kirikuid ja sadamaid vaatamas, niisama jalutamas vanalinnas, Ramblal, Barcelonetas, l’Eixamples, Gracias ja mujal. Pluss üks nädalavahetus Valencias.

Nüüd, kui meil on jäänud siin veel neli täispäeva pluss tänane õhtu (ja põhiliselt pakkimiseks-koristamiseks kuluv poolik esmaspäev), on juba enam-vähem selge, et Tibidabo lõbustuspark jääb meil seekord käimata (inimene on kuu aega lastega Barcelonas, aga linna lõbustusparki ei jõua!). Aga noh, Poiss ei ole kunagi eriline lõbustusparkide fänn olnud ja Tüdrukul ka see huvi aina väheneb. Hoopis rohkem huvitavad neid kõikvõimalikud veepargid ja selles vallas meil teatud lootused veel on! :))

Täitsa selge on ka see, et Barcelonas võiks samamoodi elada kolm kuud, mitte ühe. Ja muuseume ning muud huvitavat tegevust rannapäevade vahelduseks jätkuks kõigiks nendeks kolmeks kuuks. Paljud kindlasti imestavad, et me oleme teinud nii vähe väljasõite, seni ainult Valencia (plaanis on viimane näd-vah ka välja sõita), aga tõepoolest, Barcelonas endas on nii palju teha ja vaadata!

Ja kui oled kohapeal kuu aega, siis elad natuke teises rütmis kui 4- või 5-päevasel linnapuhkusel. Ei jaksa iga päev hommikust õhtuni ringi tormata, eriti veel lastega. Meie päevad on üldiselt näinud välja sellised, et hommikul kl 10-11 paiku läheme välja ja pärastlõunal kl 15-16 paiku tuleme tagasi, peame siin väikese siesta, mis lastele tähendab filmivaatamist või arvutimänge, minule aega meilide jms-ga. Dr R tuleb töölt kl 17-18 ajal ning siis õhtul läheme uuesti välja – kui ka jalutama, siis juba kl 19 paiku, kui ainult sööma, siis kl 20-21 ajal.

Oleme üritanud lapsed kl 23 magama saada ja ise kesköö paiku, aga viimasel ajal on see harva õnnestunud. :)) Lisagem fakt, et siinne kl 23 on Eestis kesköö, ja ongi selge, et laste režiim on selleks suveks väga edukalt tuksi keeratud. :))

1 comment:

Carry said...

Ma just mõtlesin ükspäev selle peale, kuidas kuu aega on tegelikult lühike aeg juhul, kui koht, kus reisil või puhkusel viibid, meeldib. Sa oled igatahes tubli olnud, et siestade ajal ka oma seikluste kirjapanekuks aega oled leidnud =)

Mul oli kuni hilise ajani tugev vastumeelsus Hispaania ja kõige hispaanialiku vastu lihtsalt sel põhjusel, et üks minu jaoks väga ebameeldiv inimene käis seda vahet pidevalt ja fännas kõike sellega seonduvat. Sinu blogi lugemine on selles mõttes teraapiliselt mõjunud - tänase jalka finaalmängu ajal olen mina igatahes Hispaania poolt =)