Friday, June 6, 2008

Ilmast ja menüüdest

Tunni aja tagune hull paduvihm on nüüdseks asendunud lihtsalt vihmaga. Täna keeras siin ilma ära kuskil kella kahe paiku, kui me Tüdrukuga linna pealt koju tulime, ja terve õhtu on olnud vihmane. Muiates lugesin Postimehe kodulehelt pealkirja „Päike põletab nagu Vahemere ääres“ vms, sest vabandage väga, aga vähemalt siinsetel Vahemere kallastel ei põletanud päike tol hetkel üldse.

Eile mööda Avinguda Bogatelli rannast tagasi tulles nägime siinsamas, paar maja meie omast eemal ühte väikest jaburat söögikohta, ning täna sõimegi õhtust seal – kolmekäiguline menu del dia maksis 7.70 vms, Tüdruk võttis bocadillo ehk suure võileiva 2 või 3 euro eest, me ülejäänud nautisime neid „menüüsid“.

Roosat veini neil ei olnud, valget samuti mitte, ainult punast! Ja appikene, milline punane see oli! Pigem selline sherry moodi jook, ilma sildita pudelis, ja kui pärast arvet vaatasime, siis selgus, et see vein ei maksnudki vist midagi.

Kõige krooniks sai seal väikeses jaburas kohas kaardiga maksta ja dr R kaart ka toimis – väga tihti on olnud nõnda (nii söögikohtades kui ka poes), et isegi kui uksel on kaardi märk, siis tegelikult öeldakse, et võtavad ainult sularaha, või siis katsetavad su kaardiga, aga ütlevad, et see ei toimi, ja lao aga jälle sularaha letti.

Ma arvan, et sinna kohta läheme me kindlasti veel, jube hea toit oli ja suure valikuga „menüü“. Et kui keegi ei tea, siis see on nii, et saad valida 1. käigu mingi valiku hulgast (tihti 3-4, aga seal oli 6 või 7 varianti), samamoodi 2. käigu mitme võimaluse seast ja siis veel magustoidu samuti mitmest variandist. Aga need kõik on suht väikesed söögid, nii et sa ei söö ennast tegelikult hullult üle neist kolmest käigust.

Mina sõin gazpachot ja butifarrat, Poiss sõi lasanjet ja küülikut küüslauguga (temale kohe maitseb küülikuliha, ta sööb seda igal pool), dr R sõi vene salatit ja muidugi lammast. Ja kolme magustoitu jagasime, Tüdruk sai neist suurema osa. :))

1 comment:

Carry said...

Ära aja isu peale. Mul on siin kodus ainult kurki ja makarone, aga enne, kui kõik sissekanded läbi loetud, pole küll plaanis kuhugi toidupoodi või söögikohta siirduda =)