Friday, June 6, 2008

Eriti lastesõbralik päev

Ja jube tegus päev, ma julgeksin öelda. Sõitsime kohe hommikul bussiga Passeig de Colomi peale ja kõndisime sealt üle puust silla Moll d’Espanyale. See on kummaline koht kahe sadama vahel, ühel pool Port de Barcelona, teisel pool Marina Port Vell, täis purjekaid, kaatreid, igasugu vingeid veesõidukeid.

Kõigepealt ostsime kinopiletid ära, IMAX-kino kolmemõõtmelisele dinosauruste-filmile. Ja siis läksime Akvaariumi – Lonely Planeti andmetel üks Euroopa suurimaid akvaariume, maailma parima Vahemere-ainelise kollektsiooniga. Tõesti, teistest omasugustest (Rootsis, Soomes) eristas seda hoopis teine kalade ja krabide valik, väga huvitav. Pluss meeletult palju interaktiivseid võimalusi, ehk siis lapsed said igasuguseid nuppe käppida ja peaaegu et arvutimänge mängida (muidugi temaatilisi), mida nad ka suure rõõmuga tegid. Et siis varem nähtud kohtadest (Helsingi Sea Life, Kolmardeni oma – ja midagi nagu veel? mul ei tule praegu meelde …) palju rohkem võimalusi oli selles Barcelona akvaariumis …

IMAX-kino oli muidugi vapustav, täiesti kujuteldamatu, seda soovitaks igaühel endal proovida. Meist kolmest kiljusin mina selgelt kõige rohkem, aga no ausalt, kui ikka dinosauruse pea sul konkreetselt süles on, siis on väga raske mitte kiljuda … „Emme, sa võid mul käest kinni hoida, kui sa kardad,“ ütles Tüdruk. :))))

Nende kahe atraktsiooni vahepeal sõime Marina Port Velli ääres puuvilju ja keeksi ning vahtisime laevukesi. Ja pärast kino käisime veel Maremagnumi keskuses sealsamas kai peal – ostukeskus polnud eriti suur, aga palju söögikohti oli seal, me sõime Buenas Migas-nimelises kohas, mingi väike kett. Imelikult aeglane teenindus, aga head söögid!

1 comment:

Carry said...

IMAX-kino, jätan meelde. Ma tahaks kohe proovida sellist kino, mis mind kiljuma paneb. Aitäh soovituse eest! =)