Saturday, June 21, 2008

Higised turistid

Eile oli tõeline turistipäev. Hommikupoolikul käisime lastega kolmekesi linna ajaloo muuseumis (Museu d’Historia de la Ciutat) – väga vinge koht! Kuskilt lugesin, et seal on Euroopa suurim selline arheoloogiliste väljakaevamiste ekspositsioon, ja seda ma tõesti usun. Sõidad liftiga keldrisse ning jalutad 2000 aasta vanuste majade ja töökodade vahel!

Õhtul aga sõitsime kõik koos Placa Espanyale ja vaatasime Font Magicat – imeline purskkaev, vee ja värvide mäng. Ma oleksin seda veel ja veel vaadanud, aga lapsed kibelesid minema. Õigupoolest me jõudsime sinna liiga vara, oleks võinud enne söömas käia ja siis alles pimedas Font Magica juurde sõita – soovitan sellist järjekorda kõigile teistele.

Täna saatsin dr R koos lastega CosmoCaixasse, selline Heureka-tüüpi koht. Et tema füüsika- jms teadmised on oluliselt paremad kui minu omad. Ja teiseks, et ma sain rahulikult üksinda poodides käia. :))

Jube palav ilm on – CosmoCaixa asub üleval mäe peal ja seal oli 40 kraadi olnud! Ma arvasin, et Tüdruk liialdab, aga dr R oli ise seal ühte termomeetrit näinud. Siin all pole muidugi nii hull, aga El Corte Inglesi konditsioneeritud õhus oli täna muidugi mõnusam kui kuskil mujal. :))

Ainult see jama on nüüd, et kavatsesin lapsed esmaspäeval Tibidabo lõbustusparki viia, too aga asub sealsamas üleval, CosmoCaixa lähedal. Poiss ei ole lõbustuspargist niikuinii eriti huvitatud, Tüdruk muidu oli, aga kui nüüd kuulis, et seal on ilmselt sama palav nagu täna CosmoCaixa aias, siis tõmbas nina vingu … Oleks pidanud seal Tibidabos ära käima varem, kuu algul, kui veel nii palav ei olnud.

Nägin täna öösel unes, et dr R oli korteri ukse kõrvale suusad valmis sättinud ning ütles, et ta läheb ja teeb ühe väikese ringi. Ilmselt hakkab palavus mind lihtsalt lolliks ajama. :)))

1 comment:

Carry said...

Milles kellegi õnn seisneb... =) Meil siin Eestis on viimasel ajal päeval konstantselt 17 kraadi ja veab, kui juhtub olema päikeseline päev. Annaks mida iganes selliste ilmade eest, kus õhukonditsioneer tunduks õndsusena =)