Tuesday, May 20, 2008

Väga sõbralikud üürikorterid

Täna helistati dr R-le firmast Friendly Rentals ja teatati talle, et kõik on OK, kogu raha on kätte saadud, nad ootavad meid rõõmuga jne, jne. Viimasel ajal on nad mitu korda helistanud, mis kõlab kuidagi kahtlaselt. :))

Friendly Rentals on see firma, mille kaudu me üürime Barcelonas korterit. Leidsin selle üsna juhuslikult, pärast kõikvõimalikke barcelonapartments.com, apartment-barcelona.com jms kodulehti.

Keegi küsis hiljuti, mille järgi me korterit valisime. Mis seal salata, ikka põhiliselt selle järgi, et saaks ülekandega maksta. Suurem osa neist kortereist toimib minu teada nii, et broneerides maksad mingi osa krediitkaardiga (mis läheb siis sellele firmale, kes kodulehte jms peab) ning ülejäänu tasud kohale saabudes otse omanikule, loomulikult sularahas ja tõenäoliselt ilma tšekita. Meile aga taoline süsteem hästi ei sobinud, seepärast nägin vaeva, et leida veidi ametlikum variant.

Kodulehel oli kirjas küll, et saab ülekandega maksta, aga ega see asi neile ei meeldinud. :)) Krediitkaardimakse läks juba ammu firmasse teele ning seejärel pommitas dr R korteri omanikku – kedagi Rosariot, kelle sugu ega rahvus (katalaan või castellano) pole meile veel tänase päevani selge – terve talve meilidega, mis pidid sedasamustki Rosariot veenma dr R firmale arvet saatma (nagu Friendly Rentalsist oli lubatud).

Läksid nädalad, läksid kuud, ning umbes siis, kui me olime juba kaotamas lootust, et sealt iial mingi arve tuleb, see tõepoolest tuligi. Noh, ma võiks teile 10 sellist arvet tunnis teha. See oli lihtsalt Wordi dokument – aga imekombel sisaldas see mingit registreerimisnumbrit ja kõiki muid vajalikke andmeid, nii et härrad raamatupidajad tunnistasid selle sobivaks. :))

Ükskõik kummast soost ja rahvusest Rosario ka poleks, igal juhul on ta väga napisõnaline inimene. Ta on dr R-le saatnud võib-olla kahekümnendiku neist sõnadest, mis dr R temale. Pärast kümneid umbkeelseid hispaanlasi A-M ja E mullusuvistes pulmades oskan ma juba kahtlustada, et Rosario lihtsalt ei räägi inglise keelt. Ja kuna me ei ole aru saanud, kummast rahvusest ta on, ei ole dr R julgenud teda ka oma katalaani keelega põrmustada. :))

No comments: