Friday, May 9, 2008

Päikest ja vihma

Imelik päev – Barcelonas on praegu ainult 13 kraadi sooja ning vihma sajab. Tallinnas on 14 kraadi ja päike ning Londonis – kuhu mõned me sõbrad just praegu teel on – appikene, 24 kraadi ja päike! Kusjuures Londonisse lubatakse lähipäevade maksimumiks 26 kraadi, Tallinna 19 ja Barcasse 18 – ning viimasesse muudkui vihma ja vihma.

Kuid umbes kuu aega tagasi lugesin Äripäevast, et Barcelonas on ajaloo kõige hullem põud ja veekriis ning vett tuleb hakata Prantsusmaalt importima. Purskkaevud ja rannadušid olevat kinni pandud, keelatud on aedu kasta ja basseine täita. Ning ausalt öeldes, ega tõesti sestpeale, mil ma oma desktopi „ilmajaama“ Barca peale keerasin – umbes kohe pärast Davosist naasmist, ehk siis aprilli algul – ega ma ei ole varem kordagi märganud, et Barcas oleks sadanud. Nii et kulub ära, kindlasti!

Mis keel(t)eõppimisse puutub, siis pai ja armas A-M kontrollis mu tabelis hispaania (kastiilia) keele tulba üle ning samuti pai ja armas dr R täitis ära katalaani keele tulba. Seega pole mul nüüd enam midagi kellegi kaela lükata, pean ikka ise õppima hakkama! :))

No comments: