Sunday, December 23, 2012

Lend Tallinnast Saigoni


Ütleme nii, et hullusti see just ei läinud, aga oleks võinud ka paremini minna. Esiteks anti meile Tallinna lennujaamast muidugi taas ebaadekvaatset infot - inimene ju võiks juba teada, et need tüübid meie check-in'is ei tea vähimalgi määral, kuidas Singapuri lennujaamas asjad käivad, aga kuna nad räägivad tähtsa ja enesekindla näoga, siis ikka kuulad ja usud neid.

Helsingi-Singapuri lend hilines umbes tunnikese, aga kuna me olime juba alustanud veini doseerimist, et lennukis korralikult magada, tõi see kaasa: 1) majandusliku põntsu (Helsingi lennujaamas maksab vein nii palju, et odavamatest kohtadest võiks sama raha eest Kuu peale lennata), 2) teatud üledoseeringu (ärkasin öösel lennukis üles ja tahtsin vett juua, aga õnneks magasin pärast edasi). Üldiselt möödusid pika lennu 11 tundi üllatavalt kiiresti, mis on tore.

Teine tore asi: ühed sõbrad olid meile kurtnud, et Finnairiga nii pikka maad lennata on jube, mille tõttu ma pisut kartsin, aga ei, mitte midagi polnud viga. Toit oli mu meelest parem kui Lufthansal, toolid kuidagi nagu laiemad või mugavamad, ning teenindus ka suht okei.

Singapuris pidi meil mingi 2,5 tundi lendude vahe olema, aga Finnairi hilinemine sõi ühe tunni sellest kohe ära, eks. Väravas oodanud vanamees andis meile taas vale infot, kinnitades Tallinnas saadud juttu, et me peame ise oma kohvrid kuskil välja võtma ja uuesti sisse andma. Järgnes hulk sekeldusi, muu hulgas Singapuri sisenemise kaartide täitmist, mis osutus täiesti ebavajalikuks, ja aeg muudkui läks... To cut the long story short, me ei pidanud oma kohvreid kuhugi tassima, me jõudsime Singapuri-Saigoni lennule ja sinna jõudsid ka meie kohvrid, aga me ei jõudnud üldse Singapuri lennujaamas ringi vaadata ega süüa ega midagi, mis oleks väga tore olnud, nii palju jõudsime silmanurgast märgata küll.

Vietnam Airlinesi lennul oli kõik väga meeldiv, mahe muusika, imekaunid stjuardessid nendes pikkades rüüdes, mille nimi mul praegu meelde ei tule, supermaitsev toit. Hilisõhtune Saigon võttis meid vastu 27-kraadise leitsakuga.

No comments: