Monday, December 24, 2012

Saigon, teine päev: Cu Chi tunnelid ja Cao Dai suur tempel


Sünnipäev oli/on kah, aga sellest ehk pärast eraldi. :))

Hommikusöök varajane ja kiirustades, sest kl 8.00 pidime olema all fuajees, kus meid ootas firma Urban Adventures esindaja, kelleks osutus giid Lim. Autot, st mikrobussi juhtis härra, kelle nimi kõlas nagu Ge. Day-trip Temples & Tunnels, mis viis meid kõigepealt Cu Chi tunnelitesse, kus vietnamlased sõja ajal ameeriklasi peedistasid, siis Cao Dai templisse, siis "lunch in a local restaurant", mis tähendas nagu Taiski enam-vähem kellegi kodu, aga kus sai (siis täna) erakordselt hästi süüa, ja siis mingi poole kuueks õhtul hotelli tagasi.

Cu Chi tunnelid... no elamus, muidugi, aga nagu kõigis sellistes kohtades - kui natuke vähem rahvast oleks, siis oleks ikka poole mõnusam. Sellegipoolest muidugi ei kahetse, et seal käisime. Cao Dai templis jälle eriti rahvast polnud ning see meeldis väga, ehkki seal oli hullult palav ja kõhud juba tühjad ja natuke väsinud. See Cao Dai on siis mingi eriline usk või usulahk või uskude kompott, mida ei ole võimalik näha kuskil mujal kui siin (kui ma nüüd õigesti aru sain).

Meiega koos oli day-tripil üks brittide paar, mees selline tüüpiline kuiva laheda huumoriga britt, naine enda sõnul hiinlanna, aga no ma ei tea, ma silma järgi ütleksin, et tal 1-2 vanavanemat olid asiaadid. Igatahes väga tore oli nendega, sest nad esitasid - haritud inimeste heas inglise keeles - rohkesti täpsustavaid küsimusi, tänu millele ka meie Limi jutust paremini aru saime.

No comments: