Sunday, December 23, 2012

Saigon: esimene päev

Suht lühidalt, väsinud olen ja homme hommikul on vaja vara tõusta.

Hommikusöök hotellis ja seejärel jalutuskäik Lonely Planetis soovitatud marsruudil "Walking Tour: Old Saigon". Mitte küll päris terviklikult, sest me oma hotell asub umbes punktis 8 ja siis me jalutasime siit kuni lõpuni ehk punkti 20. Teisele poole mõni teine päev. Aga nägime: hotellid Caravelle ja Continental, Vietnami sõjaga seotud maamärgid, ooperiteater, Lam Soni park koos Ho kujuga, endine Hotel de Ville (praegune umbes Rahvakomitee hoone), väga-väga ilus, Notre Dame'i katedraal ja Gustave Eiffeli projekteeritud peapostkontor (käisime sees ka ja saatsime mu isale kaardi), Reunification Palace ja selle esine park, Turtle Lake (ühtegi kilpkonna ei paistnud).

Sealt tagasi tulles sõime esimest korda lõunat, siis tulime hotelli ja magasime nagu miškad - see palavus ja see rahvahulk, kes sul konstantselt silme ees virvendab, võtab ikka täitsa läbi. :))

Pärast uinakut dringid hotelli katusebaaris ja väga lahedad vaated (üritasin ühte pilti FBsse postitada, aga ei õnnestunud). Ja siis teine jalutuskäik - kõigepealt vaatasime üle, kus asub spaa, mida Tripadvisoris väga soovitati, siis kõndisime enda meelest Jade Emperori pagoodi suunas - aga etteruttavalt öeldes, sinna me ei jõudnudki, või ei leidnud seda pimedas üles. Küll aga nägime väljastpoolt kahte muuseumi, kuhu meil ei ole plaanis minna: Military Museum ja History Museum, ja vaatasime esimese hoovis mingit sõjatehnikat (st P ja Poiss vaatasid).

Ja selle jalutuskäigu jooksul sõime veel kaks korda "lõunat" ehk siis üsna lihtsates kohtades kergeid eineid, mis maksid iga kord 180-250 000 dongi, eesti keeles öeldult 6,5-9 eurot. Nelja peale oli see siis juba, eks, sisaldades vähemalt ühe õlle.

Samas küsib vanatädi tänaval ühe vee + ühe kookospähklijoogi eest 140 000, ilmselge turistihind, aga me ei hakanud vaidlema, vähemalt täna veel mitte. Olgu tal ka üks hea päev, eks ju.

No comments: