Tuesday, December 23, 2008

Kõhu orjamise päev

Dr R ja Tüdruk käisid täna umbes 5-tunnisel kokanduskursusel koos ühe Rootsi paari ja ühe vanema norralannaga. Tai tädi korraldas seda, algul käidi koos turul ja siis mindi tema juurde koju kokkama. Täitsa huvitav oli olnud ja ise tehtud mereannisuflee toodi koju kaasa kah. Pluss paljundatud retseptiraamat, kuhu Tüdruk oli veel usinasti märkmeid teinud.

Meie Poisiga veetsime laisa hommikupooliku basseini veerel, vahepeal jalutasime ka mere ääres, ja suundusime lunchile kolme tüdruku nuudlipoodi, mis oli paraku suletud – sildist jäi mulle mulje, et homme teevad uuesti lahti. Läksime siis siiasamasse lähedale pubisse nimega Lost, mis osutus ülimeeldivaks üllatuseks – tilaapia kalakastmes oli lihtsalt super, ma suutsin vaevu hoiduda iga luukest eraldi üle lutsimast. :)) Poiss sai vahelduseks sooja võileiba salaamiga – lapsed söövad küll Tai toitu, aga meelsasti võtavad vahepeal midagi tavalisemat kah.

Kui kokkajad tagasi tulid, veetsime veel aias aega, seekord mere pool, seal on kah lamamistoolid, ja käisime nüüd kõik meres ära, päris mõnusad lained olid.

Õhtusöök linnas, aga teisel pool kesklinna, kus me varem polnud üldse käinudki. Kokanduskursuse tädi oli andnud kah mõned soovitused ja siis me läksime sinnakanti ja sõime õhtust Baan Itsaras, mida oli soovitanud nii tädi kui ka Lonely Planet ja Frommer’s. :))

Võib-olla oli asi selles, et me mõtlesime tavalisest paremini läbi, mida me täpselt tellime (lastele üks kindla peale minev, liha sisaldav eelroog, meile ja Poisile vürtsikuse kindlustamiseks üks salat, Tüdrukule ikka see üks asi, mida see vaene laps peaaegu igal õhtul sööb (frititud kana … mis need cashew nuts eesti keeles ongi, igatahes mingite pähklitega), ja siis veel kuningkrevetid (?) magusas basiilikukastmes ja aurutatud kalmaar sidrunikastmes, pluss hunnik riisi – no igatahes oli see super, ja kui arvestada, et koos päris mitme õlle ja muu joogiga (sh ma arvan 3 värskelt pressitud mahla) läks see kõik kokku maksma Eesti rahas alla 500 krooni, siis oli ilmselt tegu meie senise siinoleku parima hinna ja kvaliteedi suhtega.

Tuk-tukiga tulime jälle tagasi, mulle tegelikult ei meeldi need jubedad aparaadid, aga ülejäänud perekond tundub neid kaifivat. Sihuke takso ja Ameerika mägede vahepeal paiknev atraktsioon. :))

No comments: