Saturday, December 27, 2008

Eile: elevantside päev

Hua Hini ümbruses on tegelikult kaks elevandiküla või kohta, kus saab elevante vaadata ja toita ja nende seljas sõita. Ning taksojuhid on jagunenud kahe koha vahel – ütled: “Elephant village, please” ja nad viivad su sinna, millega neil endal diil on (taksodes ripuvad enamasti ka ühe või teise elevandiküla reklaamid).

Kuna meil ei olnud enne päris selge, kas neid külasid on ikka kaks, ja kumba sel juhul üldse eelistada, siis jätsime otsuse saatuse ehk taksojuhi hooleks. Ilmselt sattusime kallimasse külasse – oli ka ausalt öeldes päris kirves kõige muu siinsega võrreldes. Mõlemasse külasse tasub igal juhul kl 10.00-10.30 vahel kohale jõuda, sest siis algavad etendused.

Meile näidatud show oli ka päris tore, aga kõige olulisem oli muidugi elevandi seljas sõitmine ja nende patsutamine ja banaanidega söötmine ja nendega koos pildistamine. Siin räägib üks pilt jälle rohkem kui sada sõna ning kunagi jõuab piltide ülespaneku järjekord ka nendeni.

Pärast olime natuke aega basseini juures, aga keeras pilviseks. Õhtusöögiks sõitsime jälle Khao Takiabi külla ja sõime Supatra by the Sea’s – halba toitu ei ole mina veel siin maal saanud ega olnud erandiks ka eilne õhtu (jumalikult krõbe part muu hulgas, pluss krabid ja igasugused karbid). Ja kindlasti oli tegu ühe kõige ilusama restoraniga, kus ma iial käinud olen. Paraku oli ilm tuuline ja rohelised tuulekatted jäid ette, muidu oleksime istunud otse vaatega merele ja kuldsele Buddhale. Aga ka nii oli väga ilus ja maitsev ja hea teenindus jne. :))

No comments: