Friday, December 19, 2008

Keskiga ja Baan Chaitalay

Keegi – kõlab igatahes nagu Mark Twain – kirjutas kunagi, et keskiga on käes siis, kui iga inimene, keda sa kohtad, meenutab sulle kedagi varasemat tuttavat. No mul inimestega ei ole veel nii, aga puhkuste korterid kipuvad küll juba eelmisi meenutama. :))

Baan Chaitalay korter meenutab väga seda Los Gigantese oma, kus me elasime mullu Tenerifel. Praegune on küll avaram, uuem, luksuslikum, aga Tenerife oma oli isikupärasem. Ja sealset vaadet on ka võimatu ületada, ehkki praegu on meil akna all palmid jm troopiline lopsakus, pluss kena basseiniala.

Siinne basseinivärk meenutab mulle hotelli, kus me elasime Corralejos (Fuerteventural), aga on muidugi palju suurem ja vingem. Purskkaevud kahjuks ei tööta – inimesi on ka suht vähe, ehkki tundub, et kogu aeg tuleb juurde.

Baan Chaitalay on siis selline koht, et ligi 300 m pikkuse basseiniala ja aia ümber on kahel pool majad, vist 7 maja. Mere pool 4-korruselised, maa pool 7 korrust. Ja siin on kõik korterid, minu teada ühesuguse planeeringuga, 120 ruutmeetrit, millest väga suure osa moodustab avar rõdu. Pluss siis ühendatud elutuba-söögituba-kööginurk, pluss kaks magamistuba ja kaks vannituba.

Korterid on erinevalt sisustatud, sest kuuluvad eri omanikele. Mõni on võib-olla ühe korteri ostnud ja käib ise siin, kui saab. Ma leidsin netist ainult kolm omanikku, kes aktiivselt reklaamisid oma korteri(te) väljaüürimist, ja üks neist oligi Stephen, kellelt meie üürime. Ma ei suutnud tuvastada, et siin oleks ka mingi hotell (nagu oli Tenerifel selles kohas, et osa kortereid oli eraomanduses ja osa oli hotell).

Valvega territoorium, tõkkepuu, tõesti valvurid mitmel pool, tervitavad au andes. Tenniseväljakud tasuta (reketid ja pall korteris olemas), kuskil peaks olema ka jõusaal, me ei ole veel otsinud. Squashiväljak. WiFi on Stephenil enda oma, muidu on retseptsioonis mingid arvutid ja mingid tasulised kaardid ka, millega netti saaks, aga meil pole neid vaja. Kaks korda nädalas lubati korterit koristada. Pesupesemine tasuline, mul ei ole õnnestunud hinnakirja leida, aga ilmselt on see üsna odav.

Takso siit linna maksab 100-120 bahti (35-40 kr), kusjuures takso tellimine käib nii, et dr R ütleb retseptsiooni mehele, et kas te palun telliksite meile takso, retseptsiooni mees tuleb oma putkast välja ja vilistab :))) nii, et seda kuuleb tõkkepuu juures seisev mees, kes siis omakorda vilistab või viipab taksojuhile, kes seisab teisel pool tänavat, ja see siis sõidab ette. Taksona on siin kasutusel kastiautod, millele on taha pingid ehitatud. Suht võimatu kirjeldada, üritan pilti teha. Igatahes on väga mõnus sõita värskes õhus, tuul jahutab, v.a et Poiss peab oma sonimütsist kinni hoidma, et see ära ei lendaks. :))

No comments: