Saturday, December 20, 2008

Eile ja täna

Eile hommikul käisime linnas Market Village’is – kujutlesin seda rohkem turuks, aga see on ikka kaubanduskeskus. Suures Tesco poes oli avaram napsivalik, pluss meil oli vaja lambipirne, lastele krõbinaid jm, mida siinsed “külapoed” pakkuda ei suutnud. Lõunat sõime sealsamas keskuses, kohalike kiirsöögikohas, ca 65 krooni nelja peale (!). Pärast olime basseini ääres ja rannas, kus mööduv kaupmees mulle kiiresti Tüdruku jaoks uue kleidi maha müüs (130 kr).

Õhtul jalutasime mööda mereranda linnast teisele poole, st Khao Takiabi suunas, ja sõime vahelduseks jälle sellises peenemas kohas, mil nimeks Let’s Sea (jah, just niimoodi, selline naljanimi). Väga kena oli. Võtsime 6 eelrooga ja suure kausi kleepuvat riisi, ahvatlevaid eelroogi oli nii palju, et põhiroogadeni me ei jõudnudki. :))

Täna hommikul sõitsime Khao Takiabi mäe otsa, kus on tempel ja kus elab kümneid ahve – lihtsalt lahtiselt, inimesed käivad neid vaatamas ja toitmas. Ning Tüdruk sai kah neid toita ja oli jube rahul, kui ahvid mööda tema keha üles ronisid ja tal küljes rippusid. Aru ma ei saa, kuidas inimesele võib selline asi meeldida! :))

Tulime sealt jala alla ja vaatasime tee peal veel ühte templit ja hiigelsuurt kuldset Buddha kuju ja ilma sabata kassipoegi selle juures ja kalapaate ja kalureid, ja maitsesime värskeid krevette ja mingeid karploomi kaluri leti juures ja kavatsesime Khao Takiabi külas lunchi süüa … aga panime esimest korda söögiga täiesti pange, sest see oli hoopis selline tüdrukutebaar (vastikud vanad valged mehed …). Kuid ega nad ei saa ju sildile kirjutada, et nii ja naa, seepärast kirjutavad nad hoopis “Thai & European food”, ja meie olime väsinud ja tahtsime kohta, kus Tüdruk saaks vahelduseks süüa muud kui Tai toitu … ja nii oligi. Süüa me saime, aga see võttis meeletult kaua aega, ja mingit elamust kah polnud, ehkki kogemuse võrra saime targemaks.

Pärast jälle paar tundi basseini ääres ja õhtul linna peal, õhtust sõime täiesti mere ääres, seal on selline sadamakai või -sild, mille peal on mitu restot järjest. Meekaruna Seafood oli me tänane koht, ja kuigi algul oli natuke probleeme – neil ei olnud paari asja, mis me olime valinud –, siis lõpuks kõik laabus, ja elamusi oli kuhjaga, eriti dr R-l ja Poisil, kes sõid kuiva kanakarrit ja nägid kurja vaeva, et mitte näidata välja, kuidas see nende suid põletas. :))

Ja pärast jalutasime veel natuke linna peal ja ööturul, aga seal oli täna nii kohutavalt-väsitavalt palju rahvast … laupäev ju. Mõnus on elada linnast väljas nii rahulikus kohas, ehkki ka siia on inimesi juurde tulnud, kuid siiski täielik rahu ja vaikus, suur ja luksuslik bassein kah pidevalt ainult meie käsutuses, täiesti uskumatu.

Me teised oleme viietunnise ajavahega suurepäraselt kohanenud, mina praegu juba haigutan (siin hakkab kell 23 saama, Eestis alles 18), ainult Poiss ei saa hommikuti kuidagi üles.

1 comment:

Carry said...

Mulle tundub neid sinu sissekandeid lugedes, et kui sellest majanduskriisist veel palju räägitakse, siis peaksid eestlased vaikselt neljakaupa Taisse hakkama ringi asustuma. Toit on imeodav ju! Ühe Selveri/Rimi toidukorvile kuluva summa eest toitub seal vist kuu aega... KHuvitav, kas olete juba ka kohalikega suhelnud ja teate midagi nende elatustaseme kohta? Loen edasi - äkki kusagil eespool kirjutad...