Friday, July 4, 2008

Torrese juures

Viimasel Barcelona-nädalavahetusel rentisime jälle auto, seekord vähe väiksema, sest sõidud polnud nii pikad ega kurnavad. Laupäeval sõitsime ringi Penedesi veinipiirkonnas, käisime Vilafranca del Penedesi linnakeses, külastasime sealset veinimuuseumi (no ei olnud eriti midagi väärt) ning käisime ekskursioonil Torrese veinimõisas, või täpsemalt öeldes: ühes nende perekonna paljudest veinimõisatest.

Too mõis, mille nimi on Mas La Plana, asub Pacs del Penedesis, 3 km tollest Vilafranca linnakesest. Internetis sai ette broneerida selle ekskursiooni ja pidigi seda tegema. Kogunenud seltskond koosnes meist, kolmest japsist, kahest vanema põlvkonna sakslasest ja pisut omamoodi perest, kus ilmselt venelannast ema oli külla tulnud hispaanlasega koos elavale tütrele, keda välimuse järgi oleks võinud 100% hispaanlannaks pidada, kui ta vahepeal oma (oletatava) emaga soravat vene keelt poleks rääkinud. :))

Ekskursioon oli igatahes huvitav! Muidugi oleks tore olnud käia ka mõnes väiksemas ja vähem tuntud veinifirmas, aga no esiteks me suht põgusa otsimisega ei suutnud ühtegi sobivat leida ja teiseks, ega väiksematel pole selliseid võimalusi – mitu inimest, kes külalisi vastu võtavad jne. Torrese juures oli ikka meeletu show püsti pandud, väga efektne ja huvitav ja paljudes keeltes sai seda kuulata – nii venelanna, japsid kui ka sakslased kõik oma emakeeles.

Piltidel on muu hulgas näha väike rong, millega meie rahvusvahelist seltskonda mööda veinimõisa ringi veeti.

No comments: