Thursday, January 8, 2009

Vastuseks lugejate küsimustele :))

Carry küsis tailaste elatustaseme kohta. Ei, me ei rääkinud nendega niimoodi. Ega see nende inglise keel ... noh, hädapärased asjad ajab ära, aga sellist inimest küll ei kohanud, kellega oleks jubedalt juttu puhuma kukkunud. Teine asi - piir on vahel. Nemad tegid igaüks oma tööd. Meie olime valged turistid. Nende jaoks oled sa püstirikas juba seepärast, et sa oled sinna sõitnud. Ja muidugi me elasime ka väga shefis kohas, paljud kohalikud ohhetasid, kui seda kuulsid ... et "oh yes, Baan Chaitalay, very good, very beautiful".

Aga kuskilt ma lugesin - kas Tõnn Sarve blogist või Mai Loogi uuest raamatust - et restoranides-ilusalongides töötavad tüdrukud teenivad umbes 6000 bahti kuus. See teeb siis 2000 krooni. 20 bahti tipp tegi inimestele selgelt rõõmu, sajane (35 kr) põhjustas ikka väga sügavaid kummardusi. Samas, jah, kui isegi 50 bahti ehk 10-20 krooni eest saab ilusasti söönuks ... Poest toidu ostmise ja odavates kõrtsikestes söömise hinnavahe on väga väike, õieti nagu polegi teist. Seepärast söövad ka tailased ise palju väljas.

3 comments:

Carry said...

Minul tekkis lugemise käigus veel küsimusi. Esiteks: miks olid kasside sabad nudid? Tõug või kellegi esteetiline nägemus?

Ja teine küsimus on kõikide arhitektuurihuviliste ja -teadjate jaoks loomulikult äärmiselt rumal, aga küsimata ka ei saa jätta, sest ma ei taha ju ometi edasi sama rumal olla: kas on mingi konkreetne põhjus (näiteks kliimast tulenevad tingimused), miks on seal maal ja ka mõnel muul majadel sellise kujuga katused? Või tuleneb see puhtalt kohalike ilumeelest?

Koidu said...

Vat absoluutselt ei tea. Kasside kohta päris imestasime. Noorukesi kasse nägime mitu korda ilma sabata, aga muidu täiskasvanud kassidel olid nagu sabad otsas küll. Muidugi on võimalik, et need olid eri tõud.

Katused - mida Sa täpselt mõtled? Küll aga on selge see, et vaiade peale on majad ehitatud selleks, et õhk käiks ka alt läbi (ja mere ääres ka vesi).

Dr R jaoks oli üks suuremaid elamusi kokanduskursus just seepärast, et ta käis kohaliku tädi juures kodus, nägi sellist maja, kus "päris inimesed" elavad. Kahjuks sellest ei ole pilte, ei taibanud neile aparaati kaasa torgata, Tüdruk oleks ju võinud pildistada sel ajal, kui dr R kokkas. Seal majas olnud sisuliselt õues nii köök kui ka elutuba, ja samasuguseid verandakööke nägime mitmel pool. Ja seal ei olnud palav.

Aga katuste kohta ma tõesti ei tea.

Carry said...

Ma pidasingi silmas just seda, et katustel on nagu mitu otsa, mis asuvad üksteise peal. Ma ise kahtlustan, et see on ikkagi elanike ilumeelest tulenev nähtus, umbes nagu tikanditega kimonod.

Aga kasside kohta tekkis selline idee, et äkki nn. pühadel kassidel nüsiti sabad maha? Mis tundub küll veidi uskumatu, Buddha kassid ju ikkagi, jne. Vähemalt kõrvad ei paistnud kupeeritud olevat fotodel.

Abikaasa ja tütre kokanduskursusele saatmine oli aga küll kaval nüke - tai toit tundub äärmiselt tervislik ja maitsev. Fotod on igatahes küll parajad isutekitajad! =)